27 trafikulykker på landeveje sket om natten

Tilbage til Blog
27 trafikulykker på landeveje sket om natten

27 trafikulykker på landeveje sket om natten

27 trafikulykker:


VI GÅR EN MØRK TID I MØDE DET NÆSTE HALVE ÅR …

Vi kender det – de næste mange måneder er det mørkt, når vi står op og mørkt igen, når vi skal hjem fra arbejde. Rigtig mange biler er udstyret med så dårligt lys, at det er en decideret sikkerhedsrisiko. Her er det, at ledtilbilen.com kan gøre en betydelig forskel. Vores mission er at gøre det mere sikkert at færdes på de mørke danske veje med dårlig sigtbarhed. Kørelyset er designet til at gøre bilen synlig for andre trafikanter i dagslys, men de lyser ikke vejen op foran bilen. Så de er ikke egnet til brug i mørke. I mørke skal du køre med nærlyset tændt – eller fjernlyset, hvis det ikke generer andre.

Med LED-lys får du op mod 380% mere lys på vejen end med halogenlygter. Både forankørende, bagvedkørende og modkørende bilister vil kunne ses tydeligt og det er helt afgørende for din sikkerhed i trafikken.

Fra automatiske forlygter, der ved, hvor meget lys du har brug for, til smarte lys, der kan skinne rundt om hjørner, vi har sørget for, at du aldrig bliver efterladt i mørket, når du kører.

Hvorfor gode lygter er vigtige

Kørsel i mørke kræver ekstra koncentration. Dit syn er reduceret, og det kan være sværere at se sårbare trafikanter som fodgængere og cyklister. Ifølge statistikker fra Royal Society for Prevention of accidents sker 40% af trafikulykker efter mørkets frembrud, så det er klart, at gode lys er en væsentlig faktor i trafiksikkerhed og kørekomfort.

Når du kører om natten, hjælper det blændfrie lys dig også med at være en hensynsfuld bilist.

Det er også vigtigt at have styr på, hvordan du skal begå dig i trafikken, når det er mørkt. Med langt lys.

Reglerne på området er nemlig mere eller mindre klare for, hvad du må og ikke må, når det gælder det såkaldte fjernlys – populært kaldet “langt lys”.

Langt lys er et emne, der falder mange personer nært. Blandt andet skabte det stor debat, da Forenede Danske Motorejere (FDM) i begyndelsen af året kontroversielt meldte ud, at mange danskere bruger fjernlyset komplet forkert på motorvejen – til stor fare.

Forankørende

Det skal nemlig være tændt, når det er mørkt – uden du blænder andre bilister. Sådan står det i loven, påpegede jurist Dennis Lange fra FDM dengang over for Newsbreak.dk. Dermed mente han, det var et misforstået hensyn, når bilister på motorvejen blændede ned til nærlys for modkørende. Der bør i udgangspunktet kun blændes ned for forankørende.

En rapport, hvor Havarikommissionen for Vejtrafikulykker har analyseret 27 trafikulykker på landeveje sket om natten, viser i øvrigt, at i halvdelen af de ulykker, hvor føreren kørte galt i et sving, var kun nærlyset tændt, mens brug af fjernlys, der normalt lyser op til dobbelt så langt, sandsynligvis kunne have afværget ulykken.

27 trafikulykker, Ledtilbilen.com

LED-forlygter stråler længere end konventionelle halogenforlygter for at belyse mere af vejen fremad. De er lysere og klarere – LED-lygter svarer til dagslys – så du finder nattekørsel lettere og mindre trættende for dine øjne. Disse lys bruger også mindre energi og holder længere. LED-lygter giver mulighed for, at en enkelt forlygte genererer både fjernlys og nærlys. Når du vælger nærlys, beskytter en bevægelig lukker delvist lyset. For at skifte til fjernlys flytter en elektromagnet lukkeren ud af lysstrålens sti.

Du kan nå det endnu, så book endelig en tid hos ledtilbilen.com: https://ledtilbilen.com/book-montering/

Eller du kan bestille dine lygter på siden ved at finde de rigtige i Pæreguiden: https://ledtilbilen.com/paereguiden/

Derefter bestiller du pærerne i webshoppen og de bliver leveret inden for et par dage.

Vi er meget optaget af sikkerheden på vejene, men også af sikkerheden af dit køb på webshoppen, derfor er vi e-mærket-certificerede. Dette garanterer dig en sikker og problemfri nethandel.

 

Ledtilbilen.com – VI SES

Del dette indlæg

Tilbage til Blog