Get Up to 40% OFF New-Season Styles * Limited time only.

Derfor skal du skifte til LED pærer

Back to Blog
Halogen vs Led

Derfor skal du skifte til LED pærer

70 / 100
Derfor skal du skifte til LED pærer – i dag!

Vil du både have et lækkert, up-to-date look på dine billygter og pærer, der lyser bedre, mere effektivt og være energibesparende samt miljøbevidst, er “LED til bilen” stedet du skal besøge. Du vil her få professionel vejledning og et godt udvalg af kvalitetsprodukter.

 

De fleste køretøjer er udstyret med halogen-forlygter fra fabrikken. De er relativt billige at fremstille, og de fungerer OK. I det sidste par år har bilfabrikanter imidlertid begyndt at udstyre deres køretøjer med LED pærer.

Lad os prøve at sætte LED-forlygter op mod de afprøvede halogen-forlygter og se, hvad der sker. Du bliver måske overrasket.

Halogen forlygter

 

Hvis du åbner størstedelen af forlygterne på biler i dag, finder du en halogen-forlygtepære. Teknologien er ikke ny, men er dog blevet forbedret så meget som muligt, hvor den er i dag.

 

Halogenlamper er en form for glødepære, der bruger et wolframfilament med en lille mængde halogengas. De fleste konventionelle pærer bruger bare argon. Den tilsatte halogengas tillader, at fordampet wolfram om-disponeres på glødetråden, hvilket muliggør længerevarende pærer. Alternativt kan pærernes lysstyrke øges for den samme levetid.

 

Når en strøm ledes gennem glødetråden, varmer den op, og fordi den bliver hvid varm, begynder den at udsende lys. Derfor er halogenpærer så varme at røre ved. Et problem med dette er, at meget af den energi, de udsender, er som varme.

 

En pæres evne til at udsende lys i forhold til dens strømtræk kaldes dens lyseffektivitet. Det ses på mængden af ​​strøm, der udsendes som lys, sammenlignet med mængden af ​​trukket strøm. Halogenpærer har en lyseffektivitet på kun 2% – 4%.

 

For mange lande er styrken af ​​deres forlygter begrænset ud fra et juridisk perspektiv. Normalt i 50W – 60W rækkevidde. Denne bedømmelse er baseret på den mængde strøm, lyset trækker. Som sådan tillader enhver forbedring af en lyspæres lyseffektivitet et lysere lys. Dette er en af ​​grundene til, at LED-pærer kan være meget lysere end halogener, da de er mere end 10 gange mere effektive end halogener.

 

Halogens indløsende funktioner er dens enkelhed og omkostninger. I modsætning til LED-opsætninger er der ikke nogen fancy elektronik, der kræves for at holde pærerne kørende, det er bare lige ledninger, der forbinder alt. Hvis pæren holder op med at arbejde, skyldes det, at glødetråden er beskadiget. Halogenlamper er betydeligt mere skrøbelige end LED-pærer.

 

LED-forlygter

 

At det er en Light Emitting Diode-pære, fortæller, at pæren består af dioder, som udsender lys. Dioden har ikke en metaltråd, der lyser og kan risikere at brænde sammen, ligesom en glødepære har, hvilket gør, at dioden i en LED-pære holder meget længere. På samme tid udsender en diode meget mindre varme, og det betyder både, at den er mere energieffektiv, og overophedning reduceres.

 

 

Som nævnt tidligere er lysdioder langt mere effektive end halogenlamper. Selvom de genererer noget varme, er det intetsteds nær så meget som halogener. På lignende måde som halogener er levetiden dog relateret til lampernes konstante driftstemperatur. Ved at holde driftstemperaturen på lysdioderne i en rimelig zone kan de køre på ubestemt tid, således lover fabrikanter 20.000+ timers driftstider.

 

Modsat alle andre lyskilder udsender LED-pærer ikke nogen varme, hvilket ikke kun gør dem mere langtidsholdbare, men også ekstra brandsikre. Og fordi de ikke generer varme, skal de heller ikke ventileres.

 

En anden fordel ved, hvordan LED pærer fungerer, er, at for at få et hvidt lys, kan de fysiske egenskaber af halvlederen ændres for at ændre farven i modsætning til halogener, der kræver en varmere brændende glødetråd for at opnå det samme resultat.

 

LED pærer fungerer også ved en lavere spænding end halogener. Dette sammen med nyere kommunikationssystemer i biler (som CAN-bus) kræver ofte ekstra elektronik for korrekt funktion. Kølesystemet har også brug for elektronik for at overvåge og kontrollere ventilatorerne.

 

Halogen pære koster pr:

Time: 0,04 kr

Dag: 0,12 kr

År: 40 kr

 

LED pære koster pr:

Time: 0,006 kr

Dag: 0,018 kr

År: 6 kr

 

Konklusion

 

LED pærer er energibesparende og bruger faktisk op til 80% mindre energi i forhold halogenpærer. LED-pærer er meget langtidsholdbare – ja faktisk helt op til 50.000 timer. Det vil faktisk sige, at tænder du en LED-pære, vil den lyse konstant i 5 år, hvis du aldrig slukker den. Det er derfor meget sandsynligt, at elektronikken står af, før LED-pæren gør det. Du kan tænde og slukke for en LED-pære i en uendelighed uden den påvirkes af det. Kontakten går nok i stykker før LED-pæren.

En LED pære er meget miljøvenligt. Faktisk kan op til 97% af alle komponenterne i en LED-pære genbruges.
LED pærer lyser for fuld styrke med det samme og der er ingen kviksølv eller andre farlige kemikalier i produktet.
LED pærer udsender ingen IR- eller UV-stråling, der skader omgivelserne. LED-pærer udleder ingen spildvarme (energitab), som alle andre lyskilder gør.

 

LED-pærer kan tåle høje udsving i den omgivende temperatur. Faktisk er LED-pærer endnu billigere i kolde miljøer.

En LED-pære er meget brudsikker og kan dermed fragtes uden nogen risiko for skader. Ens investering i en LED-pære er tjent ind igen efter 1-3 år, alt efter hvor meget den er tændt. En LED-pære lyser fremad, hvorfor der ikke er noget spild bagud eller opad.

 

Er du blevet interesseret af at læse dette, så kontakt LED til bilen og hør nærmere.
– Netop derfor skal du skifte til LED!

Del denne artikel

Back to Blog
[]