Get Up to 40% OFF New-Season Styles * Limited time only.

Kørelys

Filter

Hvad er kørelys og hvad skal det bruges til?

Kørelys til kørsel i dagslys og først i 2016 blev det indført som standard i de nye biler, at baglygterne også skulle være en del af kørelyset.

De fleste biler har i dag kørelys, som tænder automatisk, i hvert fald foran. Det er et emne, der ofte dukker op, både i medier og på sociale medier.

I nyere biler er der i dag særlige LED-kørelys foran. Det er typisk to LED-lysstriber, der sidder ved siden af eller under nærlyslygterne.

Kørelyset er designet til at gøre bilen synlig for andre trafikanter i dagslys, men de lyser ikke vejen op foran bilen. Så de er ikke egnet til brug i mørke.

I mørke skal du køre med nærlyset tændt – eller fjernlyset, hvis det ikke generer andre.

7 ud af 10 bilister møder biler uden baglyset tændt i mørke eller ved dårlig sigtbarhed.

Vi er nok alle blevet vant til ikke at skulle tænke på lyset. Der er jo lys på, når kørelyset tænder.Det kan vi se ud af forruden, når det er tusmørke. Vi tænker bare ikke på, at der ikke er lys i baglygterne.

Kørelyset er beregnet til kørsel i dagslys og ikke i mørke eller dårligt vejr. Rådet for sikker trafik har udført en undersøgelse. Her svarer 12% af de adspurgte, at de har oplevet en kritisk situation, som følge af slukkede baglygter. Biler foran dig på en mørk landevej, kan være meget svære at se på afstand. Måske endnu sværere at bedømme hastigheden på.

Du kan som bilist let blive overrasket over en mørk bilist pludselig dukker frem i mørket. Hvis man er lidt døsig og ikke 100% opmærksom, kan det hurtigt gå galt. Det kan manglen på lys jo, som tidligere nævnt, være medvirkende til.

[]