Get Up to 40% OFF New-Season Styles * Limited time only.

Monteringsguide

Monteringsguide af dine LED-pærer

Har du som flere og flere fået lyst til at skifte dine halogenpærer ud med LED-pærer, har du nu muligheden for at få professionel hjælp og vejledning til dette.

Der findes mange forskellige modeller på markedet og det er også forskelligt, hvilken type man skal bruge, alt efter, hvilken bil man har.

Hvis du er i tvivl om, hvilket produkt du skal købe, så kontakt os endelig og oplys din nummerplade – så guider vi dig gennem processen.

For at gøre det helt enkelt for vores kunder, har vi på siden indsat en video som nemt guider dig gennem udskiftningen.

Alle køretøjer udstyret med halogen forlygter fra fabrikken er velegnede til LED-konvertering.

 

Den største fordel er en massiv stigning i vejbelysning og derfor forbedret sikkerhed, når du kører om natten. Et LED-lygtesæt vil typisk kunne yde 2500 lumen. Typisk har en almindelig halogenpære en ydelse på kun 1.000 lumen.

 

Når du har modtaget dit LED-forlygtesæt, skal du kontrollere, at du har alle de rigtige komponenter. Der skal være to LED-pærer, to tilkoblinger og ledninger.

 

Tag nogle fotos af lyset fra dine halogen-forlygter på en væg eller garageporten, før du installerer LED-forlygter, så du kan sammenligne forskellen senere.

 

Afmontering af halogenpærer

 

Åben motorhjelmen og tjek, hvordan du kommer ind til lygterne.

 

Træk ledningsstik ud af pæren. Hvis du aldrig nogensinde har udskiftet en forlygtepære, kan plastikclipsen muligvis bruge lidt blid hjælp med en skruetrækker.

 

Afhængig af pæretypen skal du muligvis først fjerne en metalklip, derefter skruer du blot mod uret og trækker pæren ud.

 

Installer LED-pærer i forlygtehuset, mens du er forsigtig med ikke at berøre LED’en med dine fingre.

 

Skru forsigtigt pæren med uret for at fastgøre den.

 

Tilslut LED-tilkoblingsledningerne. Den ene ende går til den nye pære, den anden til det originale ledningsnet.

Tænd forlygterne, og kontroller placeringen af lyskeglen. sammenlign evt. med det billede du tog af halogenlyskeglen.

 

Du ønsker ikke at blænde andre chauffører med dig lyse nye lys, så du skal muligvis justere placeringen af forlygterne. Du kan gøre dette ved at bruge knapperne på instrumentbrættet.

 

Fastgør evt. tilkoblingerne med dobbeltsidet tape. Det er en god idé at holde ballasten væk fra overdreven varme, vibrationer og fugt. Monter den evt. på bagsiden af lygtehuset.

 

Tilslutning af LED-pærer

LED-pærer må kun bruges til jævnstrøm, da vekselstrøm kan ødelægge dioderne.

12 volts dioder har en driftsspænding fra 9 til 14,4 volt DC. Forbruget er på 0,4 watt.

24 volts dioder har en driftsspænding fra 23 til 29,4 volt DC. Forbruget er på 0.85 watt

Dioderne skal monteres så den røde ledning får plus og sort ledning får minus (stel).

Hvis de ikke får det, så lyser de ikke, men bare rolig – de går ikke i stykker af det. Her nedenunder er det vist, hvordan man kan tilslutte dioderne, så de lyser, når døren åbnes, eller hvis man bare vil styre det med en ekstra kontakt. Dette er kun et forslag og det afhænger også af, hvilken bil man har.

Den letteste metode er eksempel 3, så hvis du ikke har teknisk snilde, så overvej den.

Det er vigtigt, at du sætter en sikring (2~5 Ampere.) foran +’en for at undgå farlige kortslutninger.

Skulle du have spørgsmål angående vores monteringsguide eller andet, er du velkommen til at kontakte os!

Eksempel 1:

Med denne tilslutning lyser de, hvis du åbner døren eller hvis du aktiverer kontakten til konstant kabinelys, ( hvis der er sådan en i din bil ellers brug eks. 2 ) og hvis du vil kunne slukke helt for dem så kan du montere en ekstra afbryder som vist:

2

Først tilrådes det at pille batteriklemmerne af, så du ikke har strøm på noget, imens du roder rundt i ledningsnettet.

Hvis man demontere dørkontakten sidder der en ledning, som får stelforbindelse når man åbner døren. Den ledning skal forbindes sammen den sorte på dioderne. På den måde får dioderne STEL hvergang døren åbnes eller hvis man tænder manuelt for kabinelyset. Den røde ledning på dioderne skal have en konstant + (rød). Den kan du finde ved din radio-tilgang eller lignende, som i de fleste tilfælde er + RØD. Der hvor du tilslutter den røde ledning, skal du have en sikring imellem, så du undgår farlige kortslutninger. Hvis du ville have en hovedafbryder foran dioderne skal den sættes ind i mellem sikringen og dioderne.

Eksempel 2:

Her tænder lyset også, hvis du åbner døren eller hvis du tænder for den ekstra kontakt du selv skal montere. (Bruges hvis bilen ikke er født med en kontakt til tænding af kabinelyset)

3

Først tilrådes det at pille batteriklemmerne af, så du ikke har strøm på noget imens du roder rundt i ledningsnettet.

Også her bliver diodernes sorte ledning styret af en dørkontakt og den ekstra kontakt du selv skal montere. Den ekstra kontakts ene ledning skal have stel-forbindelse og den anden skal monteres sammen med den på dørkontakten. Både stel og den konstante + kan du finde ved din radio-tilgang. I de fleste tilfælde er + RØD og stel BRUN. Husk at få en sikring imellem + og dioderne, så du undgår farlige kortslutninger.

Eksempel 3:

Med denne tilslutning lyser dioderne kun når du tænder for den ekstra kontakt.

4

Først tilrådes det at pille batteriklemmerne af, så du ikke har strøm på noget imens du roder rundt i ledningsnettet.

I stedet for diodernes sorte ledning bliver styret af en dørkontakt, får dioderne nu en konstant STEL. Nu styres de af en ekstrakontakt, som er monteret på en konstant +.

Både stel og den konstante + kan du finde bag din radio-tilgang. I de fleste tilfælde er + RØD og stel BRUN. Husk at få en sikring imellem + og afbryderen, så du undgår farlige kortslutninger.

Alternativt kan man hente strømmen direkte fra batteriet og så benytte samme metode.

Eksempel 4:

Denne tilslutning bruges til dioder på scootere.
BEMÆRK !! da visse scootere har vekselspænding til deres kørelys, anbefaler vi at du kun tager strømmen fra batteriet og bruger en afbryder til at tænde og slukke med. Husk også her at montere en sikring lige ved batteriet.

monteringsguide sådan monteres led lys til bilen montering af led-pærer

Virker det fortsat indviklet – eller tør du ikke vove dig ud i det? Kontakt da vores kundeservice for tidsbestilling til hjælp med udskiftning af dine pærer.