Husk at vi har GRATIS MONTERING i øjeblikket * Book din tid online

Tågelygter

UPGRADE YOUR LIGHTS – FIND DE RIGTIGE PÆRER

Filter

Hvad er tågelys og hvad skal det bruges til?

Det er ikke alle biler der har tågelys. De fleste biler har dog som minimum et enkelt tågebaglys. De der har tågelys både foran og bagved, er ofte ikke klar over reglerne for at bruge tågelyset. Nogle bilister bruger kun tågelyset, når de ikke kan se en hånd foran sig. Andre kører med tågelyset tændt altid, sammen med nærlys og er ofte kilde til frustrationer hos andre bilister. Tågelygterne foran er enten placeret under forlygterne eller sammen med dem.

Tågelygterne lyser ned på vejen ”under” tågen, både fremad og ud til siderne. Det betyder, at du bedre kan se, hvad der sker foran dig, fordi du undgår at vanddråberne i tågen reflekterer lyset fra forlygterne tilbage i dine øjne.

Så hvad er reglerne for brug af tågelys?

Jo, den generelle regel er, at du ikke må bruge tågelyset med mindre sigtbarheden er på mindre en 50 m. på grund af tåge eller regn.

Men der er jo sjældent regler uden undtagelser.

Iflg. færdselslovens §33a, stk. 1, skal du ved kørsel uden for lygtetændingstid (altså i dagstimerne), benytte nærlys/kørelys (kort lys), når du kører i bil. I stedet for nærlys kan du benytte tågeforlygter.

Det vil sige at du ikke må bruge tågeforlygter sammen med nær- eller kørelys, og heller ikke sammen med positionslyset, men udelukkende alene.

Kører du derimod i lygtetændingstiden (altså når det er mørkt) så må du kun bruge tågelygterne ved tåge eller kraftig nedbør, som for eksempel regn og sne.

Du har lige tilføjet dette produkt til indkøbskurven:

Sådan ser din kurv ud
2