Get Up to 40% OFF New-Season Styles * Limited time only.

Velkommen til den nye tidsalder med intelligente lygter

Back to Blog
savner du led til bilen boosted lygterne h3 h4 h8 h9 h11

Velkommen til den nye tidsalder med intelligente lygter

71 / 100

Velkommen til den nye tidsalder med intelligente lygter

 
Almindelige lygter med halogenpærer er meget snart historie. Den nye generation af avancerede forlygter kan udsende lys så præcist, at der kan skrives tekst eller tegnes symboler på asfalten. Lygterne vil samtidig kunne have det lange lys tændt på en meget stor del af vejen, selv om der er andre biler.
Eksperter udtaler: “Om få år vil moderne bilers forlygter være udstyret med så mange dioder, at bilen kan skrive tekster og symboler på vejen, lyse i et hav af retninger og lysets rækkevidde vil være op til 600 meter.
intelligente lygter led til bilen
Hver lygte rummer 4.096 pixel. Det er bittesmå LED-dioder i kombination med en ekstrem stærk laser-enhed, der skal danne lyset foran bilen.
De nye LED-lygter kan aflæse særdeles præcist rundt om andre bilister. Af den grund vil føreren opleve altid at køre med meget langt lys.
Sammen med et højopløsnings-kamera i forruden kan en computer løbende beregne, hvor der skal sendes lys hen, så føreren får det optimale synsfelt uden at genere andre bilister. Det sker ved at slukke eller skrue ned for lyset i lige præcis de dioder, der ellers ville blænde en anden bil. Kameraet vil også kunne opdage f.eks. en hjort på vejen, og advare føreren med et stort advarselssymbol på vejen foran bilen.

Matrix-lygter findes i dag

Forskellen er, at dagens matrix-lygter indeholder væsentlig færre dioder, f.eks. 16 eller 48 mod de nye LED-lygters 4.096. Dermed er dagens teknik mere grov i sin ’aflæsning’, hvilket til tider kan ses som små sorte blokke, der flytter sig.

Endnu er der ingen konkret melding om, hvilken bil der bliver først med den nye teknologi. Men det kan bekræftes, at det bliver et sydtysk bilmærke, der først får de nye forlygter.

Laserlygter

Laserlys er en absolut innovation inden for belysningsteknologi til biler og det næste store skridt siden introduktionen af ​​halogen-, xenon- og LED-forlygter. Denne belysningstrend åbner helt nye horisonter for design og ydelse af forlygter. Med laserteknologi kan forlygter designes meget mindre og mere effektivt i fremtiden.

Laserdioder er især imponerende på grund af deres lille størrelse: en laserdiode genererer en næsten punktformet lysstrøm på nogle få mikrometer i diameter.

Lysstyrken er allerede mindst fire gange så stærk som for en LED. Dette betyder, at forlygter vil blive bygget endnu mindre i fremtiden end før – uden at skulle give afkald på lysudbyttet.

Den største fordel for chauffører: disse forlygter vil have det største udvalg af alle aktuelt tilgængelige teknologier. For chaufføren betyder dette bedre synlighed og større trafiksikkerhed.

Dette vil ske i fremtiden og ledtilbilen.com vil altid være leveringsdygtig i den nyeste teknologi inden for lygter.

Her kommer lige lidt fordele ved LED-lygter, som stadigt er eminente, højteknologiske og energibesparende.

Lad os starte med lysfarven . Ældre teknologier som halogen og xenon har en mere eller mindre fast farvetemperatur af fysiske grunde. Med andre ord, ligesom halogen, er deres lys temmelig varm hvid eller kold hvid som xenon . Enhver ændring i den ene eller den anden retning kræver en stor indsats og er ikke uden ulemper. Sådan er det ikke med LED . En lysdiode kan designes til praktisk talt enhver farve. Det gullige lag på overfladen af ​​dioden er grunden til dette. Det så at sige konverterer det primært blå lys fra de højt-ydende dioder til den ønskede farve. Kun regulativet på omkring 6000 Kelvin satte en grænse i retning af blåt efter smag hos designere og bilkøbere.

Hurtig reaktion – lang holdbarhed

En meget markant fordel ved LED-lys er, at det reagerer hurtigt. Det leverer den fulde lysstrøm praktisk talt med det samme . Halogenlygter tager omkring et kvart sekund for at gøre dette. Dette er ikke et problem for forlygterne, men det er det til gengæld for bremselyset. Af denne grund var det nye bremselys den første anvendelse af lysemitterende dioder i udvendig belysning af biler. Den hurtigere reaktion har forhindret mange bagfrakommende kollisioner. I øvrigt opnår xenon-lyset ikke umiddelbart fuld ydelse. Der kan gå op til fire sekunder, indtil 80 procent af lyset er der. Med den meget høje samlede ydeevne af xenon, betyder det dog ikke noget.

Lysdioder kræver heller ikke højspænding for at tænde, som det er tilfældet med xenon. Eventuelle sikkerhedsforanstaltninger mod elektrisk stød elimineres. Halvleder-lyskilderne er allerede meget energibesparende med hensyn til driftsspænding. Fem volt er nok for dem.

Det er ikke kun på grund af den lavspænding, at lysdioder lever så længe. Lysemitterende dioder udsættes simpelthen ikke for så meget temperaturspænding som halogenpærer og har derfor en betydelig længere levetid. Disse eksempler med lavere output, som dem i baglygter kunne vare i titusinder af timer. Men ingen motor gør det længe. Imidlertid overgår de normalt de antagede 6000 timer også high-performance dioderne i forlygter, hvis levetid “kun” er omkring 8000 timer.

Du kan trygt regne med, at ledtilbilen.com altid er orienteret om de nyeste teknologier inden for billys.

Tjek vores kæmpe udvalg af kvalitetspærer og tilbehør og se, hvor nemt det er at bestille og installere.

Tjek også vores facebook for nyheder og events.

Der er en måned til, at sommeren officielt starter og så går det jo ikke at køre rundt med halvdøde halogenlygter.

SKYND DIG AT KOMME I GANG MED AT BESTILLE OG FÅ EFTERMONTERET DE BEDSTE LED-PÆRER TIL DIN BIL, MOTORCYKEL ELLER VAN.

Del denne artikel

Back to Blog
[]